ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ
Oι διακοπές στην Αιδηψό δεν προσφέρουν μόνο την ιαματική λουτροθεραπεία αλλά και την δυνατότητα των εξορμήσεων με σκοπό την εξερευνηση της γύρω περιοχής και να θαυμάσουν τις ομορφιές της.

Οι επιλογές είναι πολλές και δίνεται η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν με δικό τους μέσο ή μέσω των οργανωμένων τουριστικών γραφείων, να πραγματοποιήσουν εκδρομές τόσο μέσα στον Δήμο Αιδηψού, όσο στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας αλλά και στους γύρω νομούς. Θέλοντας να γίνουμε σαφέστεροι σας προτείνουμε διαδρομές και εκδρομές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ
Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Μύτη της Εύβοιας και τα πανέμορφα τοπία της η καλύτερη πρόταση είναι να ακολουθήσει την διαδρομή : Αιδηψός-Αγ.Νικόλαος-Γιάλτρα-Γραιγολίμανο-Αγ.Γεώργιος-Λιχάδα-Λιχαδονήσια. Ξεκινάμε από την Αιδηψό προς την όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου με τα πολλά κέντρα. Αφού την διασχίσουμε και περιέλθουμε κατόπιν τον σχεδόν πάντα γαλήνιο φυσικό όρμο των Γιάλτρων , ανηφορίζουμε προς το ομώνυμο χωριό που δεσπόζει σε μια θέση με πανοραμική θέα προς τον Ευβοϊκό . Στην συνέχεια κατεβαίνουμε στην όμορφη παραλία των Γιάλτρων και αφού την διασχίσουμε, κατευθυνόμενοι προς τον Αγιο Γεώργιο, περνάμε έξω από τις εγκαταστάσεις του Club Mediterranne στο Γραιγολίμανο. Μετά το πανέμορφο ψαροχώρι του Αγ. Γεωργίου Λιχάδος, μπορούμε να ανηφορίσουμε προς την Λιχάδα και από εκεί να κατέβουμε και πάλι προς τις αμμουδιές του ακρωτηρίου Κήναιου, από όπου έχουμε πρόσβαση προς τα γοητευτικά Λιχαδονήσια του μύθου και της πραγματικότητας. Στην επιστροφή θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο. Το σύνολο της διαδρομής δεν θα ξεπεράσει τα 70 χλμ. και δεν θα ταλαιπωρήσει τον οδηγό ιδιαίτερα αφού ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.

Για όσους θέλουν να επισκεφτούν τις μονές της Βορειοδυτικής Εύβοιας έχουν την δυνατότητα να συνδυάσουν το θρησκευτικό προσκύνημα με την μαγευτική διαδρομή. Οι επιλογές είναι : Μονή Αγ. Γεωργίου (μέσω Πολύλοφου & μέσω Ηλίων)-Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου -Μονή Οσίου Δαυίδ (Ήλια & Ροβιές). Υπάρχουν δύο εξίσου όμορφες διαδρομές που μπορούμε να επιλέξουμε για να φτάσουμε στην ιστορική Μονή του Αγ. Γεωργίου. Την ορεινή μέσου Πολύλοφου ή την παραλιακή μέσω Ηλίων. Και στις δύο περιπτώσεις η απόσταση της Μονής από την Αιδηψό δεν ξεπερνά τα 15 χλμ. Στην αρχαιότητα στην θέση της σημερινής Μονής βρισκόταν το Μαντείο του Σελινουντείου Απόλλωνα. Η ιστορία της Μονής είναι πολλών αιώνων και τα κειμήλια που διασώθηκαν από τις διάφορες βαρβαρικές επιδρομές είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η ομορφιά της περιστοιχίζουσας την Μονή φύσης προκαλεί ψυχική ανάταση και προσέγγιση προς το Θείο.
Μονή Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Είναι μια σχετικά νεοσύστατη Μονή χτισμένη σε μια καταπράσινη πανέμορφη πλαγιά. Στο 10ο χλμ. του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης υπάρχει διασταύρωση με δρόμο που οδηγεί μετά από 2 χλμ.στην Μονή.
Μονή Οσίου Δαυίδ .Πασίγνωστη στην Εύβοια αλλά και στο Πανελλήνιο για την απάλυνση του ανθρώπινου, ψυχικού και πνευματικού πόνου είναι η Μονή του Οσίου Δαυίδ. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της Ιακώβου , ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται έξω από τον Ναό .Η Μονή απέχει 35 χλμ. από την Αιδηψό. Η διασταύρωση βρίσκεται στο 22ο χλμ. του δρόμου Αιδηψού-Λίμνης, στο ύψος των Ροβιών.

Kατά κοινή ομολογία οι μεγάλες σταρ της Βορείου Ευβοίας είναι οι παραλίες της με την μεγάλη ποικιλία ως προς την φυσική τους διαμόρφωση, τις απέραντες και πεντακάθαρες αμμουδιές και τις πανέμορφες βραχώδεις ακτές όπου τα πεύκα σκιάζουν κυριολεκτικά το κύμα. Πάνω στον δρόμο Αιδηψού-Ιστιαίας υπάρχουν παρακάμψεις που οδηγούν στον Αγιόκαμπο, στην Νησιώτισσα και στο κοσμοπολίτικο ντουέτο, που αποτελούν η πανάρχαια ιστορική πόλη των Ωρεών και ο καταπράσινος προσφυγικός οικισμός του Ν. Πύργου. Από τους Ωρεούς αλλά και από την Ιστιαία υπάρχουν προσβάσεις προς την ακτή Τσοκαϊτη και τα Κανατάδικα με τον περίφημο υδροβιότοπο. Οι προσβάσεις προς τις ασύγκριτες πευκόφυτες ακτές του Ασμηνίου, του ιστορικού Αρτεμησίου και των άλλων ακτών της Βορειοανατολικής Εύβοιας γίνονται από παρακάμψεις που υπάρχουν πάνω στον δρόμο Ιστιαίας-Χαλκίδας. Όλη η θαλάσσια αυτή περιοχή τόσο στα βαθιά της σημεία όσο και στα παράκτια, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους ερασιτέχνες ψαράδες όλων των ειδών.

Μια αξέχαστη εμπειρία αφήνουν τα βουνά της Βόρειας Εύβοιας σε όποιον τα επισκεφθεί . Η κάθε μια από τις προτεινόμενες ορεινές εξορμήσεις περιλαμβάνει διαδρομή 70-80 χλμ. περίπου πάνω σε δρόμους με πολύ καλό οδόστρωμα σε γενικές γραμμές. Οι προτεινόμενες διαδρομές είναι δύo :α)Αιδηψός-Ιστιαία-Βουτάς-Κοκκινομηλιά-Κρυονερίτης-Μηλιές-Μονοκαρυά-Ιστιαία-Αιδηψός, β)Αιδηψός-Ιστιαία-Αγ.Γεώργιος-Καστανιώτισσα-Γαλατσάδες-Καματριάδες-Καμάρια-Ιστιαία-Αιδηψός.

Διοργανώνοντας όμως και μια άλλη μεγαλύτερης διάρκειας εκδρομή, συνολικής διαδρομής 140 χλμ. μπορείτε με αφετηρία την Αιδηψό να επισκεφθείτε τα γραφικά Ήλια, τις προκλητικές αμμουδιές των Ροβιών, το διαμάντι του Ευβοϊκού που λέγεται Λίμνη, την Αγιάννα της παράδοσης με την υπέροχη παραλία της, τις πευκόφυτες ακτές των Βασιλικών, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς, τις Γούβες με τον Πύργο του Δροσίνη, το ιστορικό Αρτεμίσιο, το Πευκί, το Ασμήνιο, τη Σινασό και την Ιστιαία. Κάθε χωριό ή πόλη έχει ιδιαίτερη ιστορία και ξεχωριστή ταυτότητα σφραγισμένη από τα δώρα της φύσης.

Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα των ημερήσιων εκδρομών προς τις Βόρειες Σποράδες , κυρίως τη Σκιάθο και τη Σκόπελο με ταχύπλοα και μη σκάφη από την Αιδηψό και άλλα παραθαλάσσια σημεία της Βόρειας Εύβοιας.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Εάν είσαστε αποφασισμένοι να συμπληρώσετε τις διακοπές σας με εξορμήσεις χωρίς τη χρησιμοποίηση του δικού σας μεταφορικού μέσου, τα Τουριστικά Γραφεία της Αιδηψού καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ημερήσιων και απογευματινών εκδρομών και προσκυνημάτων με πολυτελή πούλμαν.
Απογευματινές Εκδρομές
1. Αγιος Ιωάννης Ρώσσος – Λίμνη.
2. ΄Οσιος Δαυίδ – Ήλια.
3. Πύργος – Ωρεοί – Πευκί – Παναγία Ντουνιούς.
4. Γιάλτρα – Αγ. Γεώργιος – Παναγία Λιχάδας.
5. Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντους – Ροβιές.
6. Μονή Γαλατάκι – Λίμνη.
Μονοήμερες Εκδρομές
1. Γύρος Βόρειας Εύβοιας ( Πύργος – Ωρεοί – Πευκί – Βασιλικά – Ελληνικά Αγ.Αννα – Λίμνη – Ροβιές – Ήλια ).
2. Μετέωρα.
3. Πήλιο.
4. Δελφοί.
5. Καρπενήσι – Προυσσός.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα ακόλουθα Τουριστικά Γραφεία:
1. BOURODIMOU TRAVEL 25ης Μαρτίου 29 Λ.Αιδηψού. Τηλ.: 2226022000, 2226023000
2. ΚΟΒΑΤΣΗΣ TOURS 25ης Μαρτίου Λ. Αιδηψού. Τηλ.: 2226024360
3. LOCRIS TOURS Ερμού 2 Λ.Αιδηψού Τηλ.: 2226060300
Για πληροφορίες  www.lokristravel.com
4. ΠΕΤΡΟΥ TRAVEL 25ης Μαρτίου 44 Λ. Αιδηψού Τηλ.: 2226022160, 2226060255
5. ΣΤΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  25ης Μαρτίου και Φιλελλήνων Τηλ.: 2226022179
.

Car ‘η Motion
RENT A CAR….
28ης Οκτωβρίου        Λ. Αιδηψού 34300
Τηλ. 2226022493
www.carnmotion.gr     info@carnmotion.gr

Καταχωρηθείτε

Αν δεν έχει καταχωρηθεί η επιχείρησή σας στο site www.edipsos.net, ενημερώστε μας στο e-mail: info@edipsos.net και θα σας καταχωρήσουμε τελείως δωρεάν.  Πληροφορίες εδώ.

Η καταχώρηση θα γίνεται αλφαβητικά και πρώτα οι επιχειρήσεις  που έχουν σελίδα.

Εκδρομές πληροφορίες
Email: info@edipsos.net
www.edipsos.net