Αθλητισμός – Χόμπυ

Νους υγιής εν σώματι υγιές.

Επισκεπτόμενοι την Αιδηψό μπορείτε να γυμναστήτε κατά τις προτιμήσεις σας, σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλης της περιοχής. Γήπεδα ποδοσφαίρου γίνονται ναοί λατρείας της στρογγυλής θεάς και καλύπτουν αγωνιστικά τα τέσσερα σωματεία που είναι: ο Α.Ο. ΑΙΔΗΨΟΣ, ο Φ.Ε.Α, ο Α.Ο Γιατρών και ο Α.Ο. Αγίου. Οι εγκαταστάσεις μπάσκετ βοηθούν αποτελεσματικά στην συνέχιση της παράδοσης που δημιούργησαν οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας κ.λ.π.
Το σωματείο καλαθοσφαίρισης » ΣΥΛΛΑΣ » έχει δημιουργήσει πέντε τμήματα, παιδικό, εφηβικό, ανδρικό και φυσικά 2 γυναικεία κορασίδων και νεανίδων πολλά υποσχόμενα
Το ολοκαίνουργιο κλειστό γυμναστήριο στο χώρο του Λυκείου υπόσχεται σε όσους το επιθυμούν στιγμές προσωπικής αλλά και ομαδικής άθλησης.
Επίσης στη διάθεση των ενδιαφερόμενων είναι το γήπεδο τένις στα Λουτρά Αιδηψού. Στο κτίριο του Ε.Ο.Τ. και σε πολλούς ιδιωτικούς χώρους λειτουργούν οργανωμένα γυμναστήρια που σκοπό έχουν την ολοκληρωμένη άθληση με σύγχρονα όργανα.
Ο νεοσύστατος Ναυτικός Όμιλος υπόσχεται στη νεολαία ευκαιρίες αξιοποίησης αγωνιστικά του υγρού στοιχείου, αφού η περιβάλλουσα το Δήμο μας θάλασσα είναι πηγή απόλαυσης και είναι απαραίτητη κάθε είδους προσπάθεια για την αξιοποίηση της.
Παράλληλα στην Παλιά »Ριβιέρα» λειτουργεί γήπεδο 5Χ5, πίστα για Rolles, mini golf και bady cart.Μοναδική εμπειρία ο περίπατος με τα αραβικά άλογα του ομίλου, υπό την καθοδήγηση του εξωτικού Τυνήσιου εκπαιδευτή.
Οι λάτρεις της θάλασσας δεν έχουν παρά να διαλέξουν κάποια από τις πολλές παραλίες και να επιδοθούν σε ότι τους ευχαριστεί: κολύμβηση, ψάρεμα (υποβρύχιο και μη), και οποιοδήποτε σπορ έχει σχέση με αυτή. Στις αμμουδιές και σε άλλους ιδιωτικούς χώρους διοργανώνονται αγώνες beats volley και hand ball.
Οι οριοθετιμένες από το Λιμεναρχείο θαλάσσιες περιοχές δίνουν την ευκαιρία στους εραστές τουjet ski να εκτελέσουν τις πιο παράτολμες φιγούρες στα καθάρια νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, οι σκιέρ όσες φορές θέλουν τις διαδρομές τους, ενώ οι wind – surfers μπορούν με τη βοήθεια των ευνοϊκών ανέμων να απολαύσουν βόλτες πάνω στο κύμα.
Σε όλη την περιοχή της Αιδηψού υπάρχουν τοποθεσίες που μπορούν να επιδοθούν σε αναβάσεις οι οδηγοί motto – cross. Όσο για τους extremes athletes η δομή των ορεινών όγκων προσφέρεται για αναρρίχηση και parapente ή αλλιώς αλεξίπτωτο πλαγιάς, επιπλέον οι ορειβάτες και πεζοπόροι μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους διαδρομές ανακαλύπτοντας καινούργια μονοπάτια στη φιλόξενη και παρθένα φύση, ενώ στα αλσύλλια και οποιοδήποτε δρόμο το jogging είναι θέμα προσωπικής επιλογής.
Οι ποδηλάτες μπορούν να γνωρίσουν κάθε γωνιά της περιοχής απολαμβάνοντας το τοπίο με την άνεση που τους προσφέρει το δίτροχο όχημά τους.