Εναλλακτικός Τουρισμός

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Στα γνωστά από την αρχαιότητα λουτρά της Αιδηψού μπορείτε να ανακουφιστείτε από διάφορες παθήσεις ,ενώ στα ανάμικτα ( θαλάσσια και ιαματικά) μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα πρόγραμμα ανανέωσης. Είναι λοιπόν το ιδανικότερο μέρος για παραθαλάσσιο τουρισμό και υγεία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιαματικό τουρισμό θα βρείτε στην σελίδα μας.
ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι υπέροχες ακρογιαλιές της περιοχής της Αιδηψού κρύβουν έναν αξιόλογο για εξερεύνηση βυθό. Τα άφθονα ψάρια , τα χταπόδια και κάθε είδους θαλάσσιος οργανισμός, κάνουν τους ψαροντουφεκάδες να νιώθουν ότι βρίσκονται σε παράδεισο, ενώ δίνεται η ευκαιρία σε όποιο το επιθυμεί απλά να εξερευνήσει κάθε γωνιά του.
Περισότερα divingtravel.gr
Οι παραλίες προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, γουίντσερφ, σκούτερ, σκι κ.λ.π.
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ
Αναρίθμητες εκκλησίες και ξωκκλήσια και μοναστήρια δηλωτικά της θρησκευτικής ευσέβειας των κατοίκων θαυματουργά προσκυνήματα, αξίζει να τα επισκεφθείτε και να παρευρεθείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις με πανηγύρεις και τοπικά έθιμα, που γίνονται προς τιμή των αντίστοιχων Αγίων. Λεπτομερείς αναφορές υπάρχουν στη σελίδα μας.
ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι πολύχρωμοι γεωμορφολογικοί σχηματισμοί, η χλωρίδα και η πανίδα , τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα γραφικά εκκλησάκια αποτελούν ενδιαφέρουσες επιλογές του περιπατητικού τουρισμού. Η δημιουργία νέων διαδρομών ανήκει στη διάθεση του περιπατητή καθώς επίσης και ο τρόπος εξερεύνησής τους.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
Η θέση της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και στους επισκέπτες να εκδράμουν είτε με δικό τους μέσο, είτε μέσω των οργανωμένων τουριστικών γραφείων, για να γνωρίσουν τη γύρω περιοχή.
Γνωριμίες, εξορμήσεις και επισκέψεις στη Βόρεια Εύβοια γίνονται μέσω του οδικού δικτύου, ενώ ταχύπλοα και μη σκάφη συνδέουν τη Σκιάθο και τη Σκόπελο καθημερινά, προκειμένου οι εκδρομείς να απολαύσουν την ομορφιά των Ελληνικών νησιών. Πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας της περιοχής μας, δίνει τη δυνατότητα στους παραθεριστές παράλληλα με τις διακοπές τους να επιδίδονται σε αθλήματα κάθε είδους. Στη σελίδα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος Αιδηψού και η γύρο περιοχή για άθληση και οτιδήποτε άλλο θέλετε να κάνετε σε αυτό το επίπεδο.
Πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα μας.
ΧΟΜΠΙ
Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής Αιδηψού προσφέρει στους επισκέπτες την πλούσια ποικιλία της συλλογής τους. Εξασκείτε λοιπόν τα χόμπι σας -ψάρεμα και κυνήγι – και να είστε σίγουροι πως το τερπνόν μετά του ωφελίμου βρίσκει την κυριολεκτική σημασία της ερμηνείας του